10 let společnosti

Zeni team s. r. o. letos slaví své 10. výročí. Vše začalo 19. prosince léta páně v roce 2011, když Róbert a David založili společnost Vitix company s.r.o.. Ta měla původně sloužit jako základ pro e-shop s pneumatikami, který si vytvořili. Online prostor se jim zalíbil a postupně začali vyvíjet webové stránky i pro ostatní zákazníky. 

Nejprve se David a Róbert pokoušeli o vývoj vlastního CMS systému, který nesl pracovní název CMS Delfín. Po nějaké době se rozhodli, že pro zvýšení kvality bude vhodnější začít budovat na tom, co už je vytvořeno, a co vytvořila WordPress komunita.

Proč WordPress?

WordPress se stal naším oblíbeným nástrojem pro tvorbu webových stránek, a není tomu tak jenom u nás. Svědčí o tom i fakt, že více než 43 % stránek využívá právě WordPress. Nepoužíváme WordPress proto, že bychom si mysleli, že je tím nejlepším řešením pro všechno. Používáme ho proto, že ho máme nejraději.

  • Je flexibilní – postavíte na něm cokoliv.
  • Umožňuje jednoduše nasazovat i testovat změny pro udržení kroku s neustále proměnlivou dobou.
  • Má skvělou, zkušenou a znalou komunitu.

Podrobněji si důvody, proč stavíme weby na WordPress, můžete pročíst na naší stránce. 

WordPress komunita

S využíváním WordPress úzce souvisí i WordPress komunita. Róbert jednoho krásného dne vytáhl Davida na WordCamp do Bratislavy a bylo vystaráno. Davida přednášky tak zaujaly, že se začal aktivně zapojovat do dění ve WordPress komunitě. David se domluvil s Janem Bočíncem ze společnosti Webikon a začali spolu organizovat Brněnské WordPress meetupy. Následoval WordCamp Brno 2017 až 2019. Samožřejmě návštěva a pomoc na některých WordCamp – Praha, Bratislava, Europe Víděň, Paříž, Bělehrad. 

Kvalita a růst

Nejen činností ve WordPress komunitě je člověk živ, a tak David začal aktivně akvizovat klienty, kteří podle jeho uvážení potřebují kvalitní web k prodeji jejich výrobků či služeb. Na začátku si dal zdravý cíl, a to každý rok zvýšit obrat společnosti ruku v ruce se zvyšující se kvalitou. Letošní obrat tak činí už přes 3,5 miliónů. Meziroční nárůst o 35%.

David a Róbert pro realizování své vize potřebují kolem sebe tým, který se rok od roku zvětšuje. Hned na začátku si dali předsevzetí, že v týmu chtějí mít nejen seniory, kteří vykouzlí super kód, kvalitní plugin, či parádně nastaví server, ale také juniory, kteří se budou od seniorů učit a následně posílí jejich řady. Dnes jsou v Zeni posádce grafik, copywriter, frontend a backend vývojáři, dále marketérka, copywriterka, SEO specialista a v neposlední řadě testerka. 

Proč oslavujeme 10. výročí a proč je pro nás tak důležité?

Statistiky o firmách uvádějí, že ze 100 firem přežije prvních 5 let jenom cca 10. Dalších 5 let přežijí už jen cca 3, a to už o něčem svědčí. My v těchto dnech slavíme 10 let. 10 let bez úvěrů, půjček, 10 let budování systému, o kterém můžeme říct, že funguje. Takhle jsme slavili 10. výročí:

K tomuto výročí jsme si nechali udělat audit u 2 různých společností. Jeden z nich od společnosti Bisnode (nově Dun&Bradstreet), ve které z vás „svlečou kůži” a druhý u Prověřená společnost. U první společnosti máme hodnocení AA, přičemž AAA je nejvyšší meta. U druhé jsme na začátku roku dostali stříbrné ocenění a těsně před výročím zlaté

Za tu dobu jsme udělali nespočet práce. Vytvořili jsme mnoho rychlých a spolehlivých webů, také přístupné weby pro školy a školky, spustili vlastní plugin, vysadili ovocné stromy pro radost a pokračujeme s dalšími vizemi. Jsme rádi, že nás i naše kolegy práce v naší svobodné společnosti baví a že se navzájem obohacujeme. Těší nás všechny spolupráce a těšíme se na nové!