Zeni a výsadba stromů

Naše společnost Zeni team s.r.o., jakožto součást WordPress komunity, se v tomto roce rozhodla podpořit myšlenku týmu konference WordCamp, který v roce 2019 začal s výsadbou stromů nového ovocného sadu v Otnicích. Díky nám tento rok vznikla jeho druhá polovina.

WordPress komunita a výsadba

V Zeni rádi podpoříme dobré myšlenky a jednou z těch, která nás zaujala, byla myšlenka vysázení stromů, se kterou před dvěma lety začala WordPress komunita. WordPress akce výsadby tehdy přinesla do Otnic až 45 nových stromů! Myšlenka nás zaujala o to víc, když jsme zjistili, že vysázené stromy by měli být ovocné a vznikne tak dobrý a voňavý ovocný sad. Ovocné stromy mají navíc nejdelší životnost, protože ty na vysokokmenu vydrží růst i déle jak 70 roků. Kolemjdoucí si tak budou moci na ovoci pochutnat dlouhodobě.

WordPress komunita díky novým stromům také vyrovnala v roku 2019 CO2 stopu WordCamp Brno 2019 konference, která se však v následujících letech konala jen v on-line prostoru. Zeni se WordCampu Brno 2019 účastnilo také. O události si můžete přečíst více v článku Zeni a WordCamp Brno 2019.

Výsadba stromů

Zeni team tento rok oslavuje své 10. narozeniny, a proto jsme přišli s nápadem, že k 45 stromů vysázených na akci WordPress přispějeme a dosadíme dalších 45. Společně s obyvateli Otnic se tak 13.11.2021 vysadila druhá polovina ovocného sadu a vzniklo potěšení pro všechny, kteří půjdou okolo.

výsadba ovocných stromů

Ovocný sad bude nabízet občerstvení na 90 různých stromech, mezi kterými si můžete pochutnat na třešních, jablkách, hruškách, meruňkách a švestkách. Díky různým odrůdám najdete v rámci vaší procházky ovoce na stromech od jara až do podzimu.

Vize do budoucna

Kdysi bývaly sady, ve kterých jsme se mohli projít a pochutnat si, skoro u každé vesnice. Zeni by ráda do budoucna každý rok takto přispěla 50 ovocnými stromy, které si budou moct obyvatelé vesnic společně vysadit. Ovocné sady, které vzniknou na jejich pozemku, budou moci navštívit všichni, kteří půjdou okolo. Vytvoříme tak malou ovocnou radost nejen pro lidi, ale i pro přírodu a matku Zemi, která stromy v dnešní době velmi potřebuje. 

Obyvatelé Otnic sází ovocné stromy

O projektu vytváření ovocných sadů budete od nás ještě určitě informováni! Jestli nechcete nic zmeškat, nebo se chcete dozvědět novinky o světě WordPress, přihlaste se k odběru novinek, rádi vás přivítáme.