Rychlost a spolehlivost webové stránky pro A-technology

Jedním z našich spokojených zákazníků je i A-technology. Realizovali jsme pro ně kompletně nový návrh webové stránky – od grafického návrhu, přes šablonu a plugin na míru, až po plně funkční web. Přečtěte si, jak jsme postupovali při tvorbě webové stránky, jaké funkcionality jsme vytvořili a jak jsme dosáhli rychlost a spolehlivost jejich webové stránky.

A-technology 

Společnost A-technology již od roku 2006 realizuje řešení systémů vytápění a chlazení při výstavbě a provozu komerčních a obytných budov. Nabízejí také systémy technologického ohřevu a chlazení jako například solární systémy, klimatizace, či podlahové vytápění.

Pro A-technology jsme vytvořili nový návrh webové stránky a spolu s ním jsme do webu zakomponovali různé zajímavé funkcionality dle požadavků klienta.

Jak jsme postupovali při tvorbě webové stránky?

  1. Nejdůležitější je komunikace s klientem. V první řadě jsme si společně ujasnili představu a vydefinovali si, co klient požaduje.
  2. Náš grafik Jarda vytvořil wireframy kde definoval konkrétní prvky, které bude webová stránka obsahovat. Následně dodal grafický návrh klientovi, který jsme společně prodiskutovali.
  3. Následovala samotná tvorba šablony a pluginu na míru dle požadavků klienta, o kterou se postarali developeři ja (Daniel) a Zbyněk.
  4. Po vytvoření stránky byla stará webová stránka nahrazena novou – rychlejší a spolehlivější.
  5. Postupně jsme přidávali další funkcionality a dodávali nové změny klientovi.

Jaké funkcionality jsme dělali pro A-technology?

  • Komunikace s externím servisem pro objednávku servisu

Zajistili jsme okamžité řešení požadavků klientů díky napojení formuláře přímo na dodavatele. Dodavatel dostane vyplněný formulář, přímo do jeho interního systému HELIOS přes API, díky čemuž může automaticky poskytnout žádaný servis klientovi, bez zbytečných prostojů a zároveň si může pracovník servisu naplánovat efektivně pracovní den bez zbytečně najetých kilometrů.

  • Automatické vyplňování adresy

Součástí formuláře je i automatické vyplnění adresy na základě zvoleného místa na mapě ve formulářích, což ušetří čas.

  • Výpočet času čtení článku

Každá aktualita obsahuje informaci o tom, kolik času zabere čtení článku. Díky této funkcionalitě čtenář může očekávat, jak dlouho bude na stránce a v konečném důsledku to může přispět ke snížení míry opouštění stránky čtenářem.

  • Prezentační stránky

Jde o tradičnější, ale velmi důležité funkcionality jako reference, používané technologie, informační stránky či blog.

  • Kalkulačka

Vypočítá předběžnou cenu objednávky v € a CZK na základě technologií, které by dle zákazníka služba měla obsahovat. Tato funkcionalita se pro klienta momentálně připravuje.

Rychlá a spolehlivá webová stránka

Rychlost

  • Používáme pouze nutné minimum javascriptu.
  • Stylování (css) je v šabloně rozděleno tak, aby načetlo jen to, co je potřebné pro danou stránku.
  • Lazy load médií – načítání obrázků atd. neblokuje prohlížeč a postupně se donačítavají, aby byla webová stránka co nejdříve interaktivní.
  • Tvoříme kód s důrazem na výkon stránky.
  • Využíváme co nejméně pluginů třetích stran, které běží při načítání stránky.
  • Používáme caching, který výrazně urychluje načítání stránek.
Rychlost webu A-technology 94 % na počítači

Spolehlivost

  • Při tvorbě webových stránek používáme pouze ověřené a otestované pluginy. O většinu funkcionalit se starají developeři, čímž se limituje závislost na třetích stranách. Případné problémy proto můžeme řešit přímo.
  • Všechny pluginy jsou pravidelně updatované kvůli opravám chyb a bezpečnostním dírám.
  • Před tím, než cokoli přidáme na produkční server, to otestujeme na stagingu.
  • Pravidelně monitorujeme stav serverů.

Možnost přidání funkcí na základě požadavku klienta

Na modifikovatelnost a rozšiřitelnost myslíme u všech nových funkcionalit. Vytvořili jsme custom plugin a šablonu na Sage, které mají přehlednou strukturu umožňující pokračovat dále ve vývoji. Jednoduše můžeme přidávat nové funkce, protože počítáme s tím, že klient může kdykoli požadovat jakoukoliv změnu.

Přístupnost stránky

Také pro A – Technology jsme vytvořili webovou stránku tak, aby splňovala všechna kritéria.Web jsme udělali co nejvíc přístupný, optimalizovaný pro mobily, který je rychlý, bezpečný a spolehlivý. Pokud máte i vy zájem o takovou webovou stránku, neváhejte se na nás obrátit.