Jak rozšířit svůj byznys online?

Právě teď, v době kdy online obchod stoupá závratným tempem, je důležité nepromeškat příležitost a zaměřit se na šíření svého podnikání právě online. Nezvyklá situace ve světě přesunula život do online prostoru. Dokonce se na základě výzkumu statistů očekává, že tržby online obchodu dosáhnou do roku 2023 6,5 bilionu dolarů.

Tržby maloobchodních online obchodů od roku 2014 do roku 2023:

Graf: Tržby maloobchodních online obchodů od roku 2014 do roku 2023
Graf: Tržby maloobchodních online obchodů od roku 2014 do roku 2023

Jakým způsobem to nejlépe a nejefektivněji využít?

Být jen na sociálních sítích nestačí

Využívat sociální sítě je skvělý začátek podnikání online a často jde o první kontakt s potenciálním zákazníkem. Ale když má zákazník možnost navíc prokliknout se na Vaši web stránku získává větší přehled o tom co nabízíte. Prohlédne si e-shop s produkty, menu restaurace, nebo reference Vašich zákazníků.

Investovat do sebe a nečekat

Na současném trhu je digitální marketing důležitým prvkem pro každého kdo má zájem zůstat úspěšným. V případě tvorby web stránky jde o velké rozhodnutí, ale čím dříve investujete do šíření svého jména online, tím dříve se Vám to co jste investovali vrátí. Web je přece Váš vlastní výklad, který má možnost vidět mnoho zákazníků.

Úspěch vyžaduje úsilí

Nejjednodušší cesta není vždy ta správná. Dobře propracované SEO a obchodní strategie ke správě Webu je podstatnou součástí úspěchu. S využitím platforem jako například WordPress přicházejí mnohé možnosti pro vytvoření webu dle Vašich potřeb.

Výhody online podnikání

Graf: 63% příležitostných nákupů začíná online
Graf: 63% příležitostných nákupů začíná online

příležitostných nákupů začíná online.

  1. Více zákazníků

Mnoho menších podnikatelů bylo kvůli situací s Covid nuceno zavřít své podniky a každým dnem ztrácejí zisky. Zákazníci však neustále jsou a mají zájem o Vaše produkty. Důležité je si k nim najít cestu. V online prostoru dokážete jednoduše informovat Vaše zákazníky, že stále nabízíte Vaše služby a navíc si dokážete vytvořit zázemí nových zájemců, kteří i po skončení špatné situace a otevření Vašeho podniku budou mít nadále zájem.

  1. Expandujete nabídku

Web Vám zajistí rozšíření základny zákazníků a přinese nové možnosti šíření Vašich produktů. Vaše nabídka už nebude viditelná jen ve Vaší kamenné prodejně ale bude k ní mít přístup každý.

  1. Výhoda v konkurenci

Díky dobré obchodní strategií, vhodnému webovému designu, který upoutá pozornost, a SEO získáte konkurenční výhodu. Optimalizace SEO Vám také zajistí viditelnost ve vyhledávačích, což je velmi podstatné. Například v případě vyhledávání přes Google je až 75 % nižší šance, že uživatel navštíví web na druhé straně výsledků vyhledávání oproti těm na první straně.

e-shop
e-shop

Jak začít?

  • Určete si v čem se odlišujete od ostatních
  • Poznejte své zákazníky
  • Podpořte svou online interakci se zákazníky
  • Promyslete si co by měl Váš web obsahovat

Solidní web vytvořený na míru pro Vaše potřeby jistě přiláká nové zákazníky a pomůže růst Vašemu obchodu. Nečekejte a pusťte se do toho, uvidíte, že to má smysl. Pomůžeme Vám růst online.